dimecres, 28 de gener del 2015

10 raons com punys per tallar la ronda en defensa de l'escola i l'institut de Montigalà

Els 4,5 milions que CiU i ERC volen incloure als Pressupostos per fer una part de l'Institut Ventura Gassol són insuficients i no donen una resposta integral a la necessària Zona Educativa Montigalà per resoldre la situació de pobresa educativa que pateixen més de 700 alumnes. Aquí teniu 10 raons com punys per anar a la Mani-Festa del 31 de gener a les 12h al cole, que acabarà amb una rua i una flashmob per tallar els accessos a la B-20, i a la Plantada Groga del dia 4 de febrer a les 17.30h al Parlament.

1. PROBLEMES. Uns 200 nens estudien amb il.lusió però en BARRACONS desde fa cinc anys a l'Escola Montigalà. Els 530 alumnes de l'Institut Ventura Gassol s'AMUNTEGUEN en un edifici d'un antic cole reciclat.

2. INCOMPLIMENTS. El Departament d'Ensenyament i el Govern de la Generalitat incompeixen els seus ACORDS per fer l'Escola Montigalà i el Ventura Gassol del 2010 amb l'aprovació de 4 milions i 7 milions, respectivament. 

3. SOBRECOSTOS. El retard en construir el cole i l'institut pot generar un sobrecost d'UN MILIÓ d'euros. Instal.lació de nous mòduls, lloguers, arranjament provisional de l'espai.

4. VIABILITAT ECONÒMICA. Malgrat restriccions pressupostàries, el pressupost del Departament d'Ensenyament és el que creix més, amb un augment de la inversió en centres del 44%. A més, el Govern disposa de més diners gràcies a la condonació d'interessos dels préstecs de l'Executiu central.

5. RESOLUCIÓ. La majoria del PARLAMENT insta al Govern a pactar el calendari de construcció de la Zona Educativa de Montigalà. Resolució:  "El Parlament insta el Govern a enllestir la redacció del projecte executiu i a acordar el calendari d'execució de les obres de l'escola Montigalà i de l'Institut Ventura Gassol de Badalona amb l'Ajuntament i la comunitat educativa i, a aquests efectes, mantenir una primera trobada conjunta amb els representants municipals i la comunitat educativa abans de finalitzar l'any 2014".

6. DEMOGRAFIA. Montigalà és un BARRI JOVE de Badalona amb creixement demogràfic que atrau alumnes de la pròpia zona educativa i dels voltants.

7. RESULTATS. L'Escola Montigalà OMPLE cada any la classe de P3 perquè és un centre necessari i ben vist. L'Institut haurà d'afrontar un augment significatiu d'alumnes els propers anys.

8. PROJECTE CLAU. La Zona Educativa de Montigalà de 0 a 18 anys és un projecte d'una CIUTAT de primera com Badalona.

9. AMPLI SUPORT. Tenim el suport de 14 entitats que formen la PLATAFORMA Zona Educativa de Montigalà i prop de  4.000 signatures recollides fins ara.

10. JA N'HI HA PROU. Ara és l'hora de dir PROU a la marginació del col.legi i l'institut i donar resposta a la demanda social de Badalona, la tercera ciutat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada