dimecres, 26 de novembre del 2014

Centenars de manifestants prenen els carrers de Badalona per exigir l'escola i l'institut de Montigalà



"Volem l'Escola, volem l'Institut"

El clam de la Plataforma Zona Educativa Montigalà reuneix centenars de manifestants que exigeixen la construcció d'una escola i un institut amb una marxa groga i l'ocupació de les obres del megapàrking d'Albiol

La comunitat educativa i els veïns conviden tots els grups polítics a una concentració convocada el dia 1 de desembre al Departament d'Ensenyament

Centenars de mares, pares, alumnes i veïns van participar ahir a la MARXA GROGA de Badalona convocada per les catorze entitats que formen la Plataforma en Defensa de la Zona Educativa de Montigalà (ZEM). Els manifestants van prendre els carrers de la ciutat en un recorregut de 2,5 kilòmetres entre l'Escola Montigalà i la plaça de la Vila, on es cel.lebrava un ple a l'Ajuntament.

La marxa es va iniciar amb una ocupació simbòlica dels terrenys on s'han de construir l'Escola Montigalà i l'Institut Ventura Gassol, en els quals l'alcalde de Badalona ha iniciat les obres d'un megapàrking provisional que costa prop de 600.000 euros. En el moment de l'ocupació, els operaris treballaven amb les excavadores en els moviments de terra a pocs metres del col.legi.


Els manifestants van fer el recorregut escortats per la Guàrdia Urbana de Badalona en un ambient festiu i reivindicatiu amb crits per reclamar la construcció dels dos centres educatius per substituir els barracons que ocupen des de fa cinc anys els alumnes d'infantil i primària i un antic col.legi reconvertit en institut. 

La marxa va finalitzar amb la lectura a la plaça de l'Ajuntament -degut a la negativa de l'equip de govern a donar la paraula a la Plataforma ZEM- d'un text en el qual es demana el suport actiu de tots els grups polítics del consistori davant la reunió del dia 1 de desembre en la qual el Departament d'Ensenyament ha de donar resposta a una resolució del Parlament que insta el Govern a enllestir el projecte executiu i el calendari de construcció dels dos centres educatius. La Plataforma va demanar als representants polítics que donin suport a la comunitat educativa amb la seva presència a la concentració convocada per al dia 1 a la seu dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona (a les 15.30 hores al carrer Casp número 15).

#AraMontigalà2015 #AraEscolaMontigalà #AraVenturaGassol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada