dimarts, 11 de novembre del 2014

Catorze entitats de Badalona creen la Plataforma a favor de la Zona Educativa de Montigalà

Catorze entitats educatives i veïnals de Badalona acaben de constituir la Plataforma en Defensa de la Zona Educativa de Montigalà (ZEM). En la primera reunió de la nova Pataforma ZEM, que es va portar a terme el passat divendres, es va fixar un full de ruta conjunt amb l'objectiu de reclamar a la Generalitat i a l'Ajuntament de Badalona que compleixin els acords i la recent resolució del Parlament per establir un calendari de construcció dels edificis de l'Escola Montigalà i l'Institut Ventura Gassol.


Les entitats que van constituir la Plataforma ZEM són les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) dels col.legis Folch i Torres, Joan Coret i Montigalà i la dels instituts Folch i Torres i Ventura Gassol; les Associacions de Veïns dels barris de Montigalà, la Pau, la Colina, Lloreda i Fondo Sistrells; l'Aula De Formació Activa (AFA) Lloreda; la Federació d'Ampa de Badalona (FAMPA); la Federeació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB); i Badalona es Mou.

Al manifest constituent s'afirma que les entitats signants considerem que la construcció dels edificis de l'Escola Montigalà i l'Institut Ventura Gassol "és més necessària que mai per al barri i el conjunt de la ciutat de Badalona" i creiem que és "prioritària" la cel.lebració urgent de la reunió amb el Departament d'Ensenyament a la qual insta el Parlament per tal de tenir un calendari de construcció dels dos centres, que creiem que hauria de començar el 2015. "D'aquesta manera aconseguirem que que tiri endavant la Zona Educativa de Montigalà i solucionarem els problemes que genera l'actual mal estat del solar".

El full de ruta a partir d'ara inclou diverses mobilitzacions que començaran el proper dissabte amb una "MANI-FESTA" a les 12.00 hores al solar on s'han de construir els dos equipaments educatius amb activitats lúdiques i reivindicatives com tallers de selfies, pancartes i una cadena humana.

#AraEscolaMontigalà


Manifest Plataforma ZEM
Plataforma en Defensa de la Zona Educativa de Montigalà (ZEM)
La construcció dels equipaments educatius a l’esplanada del carrer Manuel Moreno Mauricio i la urbanització definitiva de l’espai són reivindicacions de tots els veïns de Montigalà i dels barris del voltant de la ciutat de Badalona des de fa molt de temps.Massa temps.

Davant el previsible augment d’alumnes de totes les etapes educatives que suposava l’establiment de noves famílies a Montigalà, es va reservar l’ús de l’esplanada per configurar una zona educativa que cobreixi les necessitats dels nens i joves del barri de 0 a 18 anys. Aquest projecte va arrencar amb la instal·lació de l’Escola Bressol Uni Dori i de l’Escola Montigalà en uns mòduls provisionals. Ara queden per fer els edificis
nous per a l’Escola Montigalà i per a l’Institut Ventura Gassol.

Les entitats signants d’aquest manifest considerem que la construcció dels edificis per a aquests dos centres educatius és més necessària que mai per al barri i el conjunt de la ciutat de Badalona. Els dos projectes es basen en dos acords del Govern de la Generalitat. L’any 2010 el Consell de Govern de la Generalitat va aprovar destinar 7.510.000 euros per construir el nou edifici del Ventura Gassol. Quatre anys desprès,
l’acord segueix sense complir-se.

Les retallades van parar a l'últim minut l'adjudicació de les obres de construcció de l’edifici de l’Escola Montigalà, amb un pressupost ja aprovat pel Govern de la Generalitat de 4 milions d'euros. El nou edifici ha de substituir els barracons que ocupen alumnes i professors des de fa més de cinc anys.

Des del passat dia 9 d’octubre, la construcció de l’Escola Montigalà i de l’Institut Ventura Gassol compta amb el suport d’una resolució aprovada pel Parlament de Catalunya que insta el Govern de la Generalitat de Catalunya a:“Enllestir la redacció del projecte executiu i acordar el calendari d’execució de les obres de l’Escola Montigalà i l’Institut Ventura Gassol de Badalona amb l’Ajuntament i la comunitat educativa i, a aquests efectes, mantenir una primera trobada conjunta amb els representants municipals i la comunitat
educativa abans de finalitzar l’any 2014”.

Per tot això, considerem prioritària la celebració urgent d’aquesta reunió amb la Conselleria d’Ensenyament com a pas necessari per portar a terme l’arranjament provisional del solar aprovat per l’equip de govern municipal, per tal de tenir un calendari de construcció dels dos centres, que creiem que hauria de començar el 2015. D’aquesta manera, aconseguirem que tiri endavant la Zona Educativa de Montigalà i solucionarem el problemes que genera l’actual mal estat del solar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada