dimecres, 8 d’octubre del 2014

Última hora: CiU intenta donar llargues un altre cop a la construcció de l'escola


Convergència i Unió està a punt de tornar a decepcionar Badalona. La seva resposta a les propostes dels grups parlamentaris del PSC i ICV d'adjudicar les obres de l'escola el 2015 ha estat un intent d'aigualir qualsevol compromís donant llargues, como ja ha fet en anteriors ocasions. CiU ha presentat una esmena que serà debatuda dijous a la Comissió d'Ensenyament que canvia el compromís d'incloure una partida econòmica per a les obres als Pressupostos de la Generalitat del 2015 per una declaració d'intencions que dóna una altre patada endavant. Convergència planteja "continuar valorant en base a la demografia actual i futura de Badalona la necessitat de construir la nova escola Montigalà".

És decepcionant per a la comunitat educativa de Montigalà, per al barri i per a tota la ciutat que una coalició que governa Catalunya i que ha estat al govern municipal de Badalona i se suposa que vol tornar a governar l'Ajuntament ens doni l'esquena d'aquesta manera sense justificació. Un cop finalitzades les obres del centres Lola Anglada i Bufalà II, la nostra escola és la gran assignatura pendent a Badalona del departament d'Ensenyament. A més, com ja hem explicat en diverses ocasions, la nostra escola compleix l'"exigència de la demografia actual i futura" amb xifres molt altes d'alumnes que s'incorporen a P3 i gràcies a que estem en un barri jove envoltat d'altres amb molta densitat de població dels que també tenim molts nens matriculats al nostre centre.   

L'alternativa presentada per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) mitjançant una altra esmena intenta obrir una tercera via mantenint el compromís de redactar el projecte executiu per construir l'escola però amb un greu problema: no fixa com a referència els Pressupostos del 2015. Considerem que portem molts anys en barracons, massa anys, i cal una solució urgent per començar les obres el més ràpid possible. D'aquesta manera, la illa educativa de Montigalà també prendrà forma urbanística definitiva. 



Ara toca pensar en els ciutadans, les famílies i els nens, i fer política de veritat i no jocs polítics incomprensibles per a la societat i solucionar el greuge de Montigalà, que va néixer en barracons malgrat tenir el projecte aprovat pel Govern el 2010 i es va quedar a les portes de l'adjudicació de les obres. Ara ens toca.

El Parlament vota aquest dijous dues propostes per construir l'edifici nou el 2015. Ajudan's i vota tu també a favor de l'Escola Montigalà!
Fes un like, un favorit, reenvia, comparteix i vota a la consulta online 

#AraEscolaMontigalà 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada